Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla miłośników grzybów.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać posiekany czosnek, cebulę i grzyby, podsmażyć. W tym samym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy grzyby będą już miękkie zmniejszyć ogień i dolać śmietankę tak aby powstał gęsty sos. Chwilkę podsmażać, dodając szczyptę soli i pieprzu do smaku. Na koniec dodać bekon. Polać makaron. Smacznego! :)