Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedsmak nadchodzącej jesieni.. makaron z grzybami!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 67
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 174
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 67
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 174
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Składniki
Grzyby zalewamy odrobiną mleka i odstawiamy. Makaron wrzucamy do wrzącej i osolonej wody, gotujemy al dente. Pierś z kaczki myjemy, odcinamy skórę, i kroimy w średniej wielkości kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy z dwóch stron na odrobinie oliwy. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Gdy kaczka jest gotowa, dodajemy cebulę, czosnek i grzyby, dolewamy odrobinę wody i chwilę dusimy. Następnie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i szafranem. Dusimy aż sos się zredukuje. Odcedzony makaron nakładamy na talerz, i polewamy sosem.