Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z kalafiorem

Przepis dnia 2008-06-26
Dania główne

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5462

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 36956

Kalafior w trochę innym wydaniu. Rewelacyjnie smakuje również bez dodatku sera.

Składniki

  • penne, 200 g (pol paczki)
  • maly kalafior
  • 2 - 3 zabki czosnku
  • starty owczy ser, 6-7 lyzek
  • oliwa z oliwek, 8 lyzek
  • swiezo mielony pieprz, sol
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty kalafior podzielić na różyczki, blanszować ok. 4-5 min w osolonym wrzątku. Odcedzić. Zachować wodę, w wywarze z kalafiora ugotować makaron. Na patelnię wylać oliwę, dodać czosnek, po chwili kalafior, poddusić przez min 5 min. Makaron odcedzić, dorzucić do kalafiora i trzymać chwilę razem na patelni. Zdjąć z ognia, przełożyć na talerze, posypać owczym serem, polać pozostała oliwą, udekorować wedle uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 09 marca 2009 Muszę powiedziec że masz bardzo ciekawe przepisy.Już niejeden wypróbowałam.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń