Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
i znów szybkie, proste i smaczne danie. Podczas kiedy gotuje się woda na makaron; przygotowujemy pozostałe składniki dania. Nie podaję dokładnej ilości składników bo robiłam na oko ;)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kawałki. Wrzucamy na gotującą się wodę i kilka minut gotujemy; odcedzamy na sicie.
Cebulę i czosnek siekamy. W średnim garnku rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy 1–2 minuty następnie dorzucamy grzyby. Po około 5 minutach wlewamy 1 szklankę wody.
Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Dodajemy mascarpone i wlewamy śmietanę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Do sosu wrzucamy makaron, mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy koperkiem.