Do góry

Dania główne Przepis na:

penne z tuńczykiem i szpinakiem

Dania główne

Autor: freya

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 729

Dodano: 09.11.2007

Odsłon: 13339

szybki i pozywny obiad

Składniki

  • 500 g makaronu typu penne
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół puszki słodkiej kukurydzy
  • 2 opakowania szpinaku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz wg uznania
  • ewentualnie: feta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zeszklic drobno pokrojona cebule i czosnek.Wrzucic szpinak. Dusic ok 10-15 min. W miedzyczasie odsaczyc tunczyka i kukurydze. Dodac po kolei - kukurydze i tunczyka. Dusic jeszcze 10 min. W miedzyczasie ugotowac makaron. Danie mozna posypac pokruszona feta. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń