Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z wedzonym łososiem i szpinakiem

Dania główne

Autor: anulka123

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 12.09.2010

Odsłon: 9363

Jest to mój ulubiony makaron delikatny zrobiony w włoskim stylu

Składniki

  • 20 dag makaronu penne
  • 15-20 dag łososia norweskiego wędzonego
  • Śmietana 30%, 200 ml
  • 10 dag (garść) szpinaku świeżego lub mrożonego w liściach
  • troszke natki pietruszki
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron al dente, odcedzić i postawić z powrotem na ogień zalewając śmietaną chwile potrzymać co jakiś czas mieszać dodać szpinak, śmietana powoli zamieni się w sos w tym czasie przygotować łososia pokroić w plastry wrzucić do garnka z makaronem następnie natkę pietruszkę i przyprawić do smaku sola i pieprzem.

  2. gotowe podawać Smacznego

  3. Ps. Mam nadzieje że nie zrazi was słabe zdjęcie

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

delerith 21 lutego 2011 właśnie się zajadam - PYSZNE! a do tego bardzo bardzo proste w wykonaniu i szybkie - idealne po męczącym dniu w pracy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka123 12 września 2010 O tak i na dodatek jakie pyszne:) Pierwszy raz spotkałam się z tym daniem jedząc coś podobnego w Pizzy hut i zaczęłam eksperymentować i wyszło w końcu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń