Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne ze szpinakiem i szafranem

Dania główne

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5462

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 12064

Coś innego.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak myjemy, odsączamy; szynkę kroimy w kosteczkę lub paski - podsmażamy wszystko razem na łyżce masła. Dodajemy szafran i śmietanę. Gotujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję. Pod koniec dodajemy żółtko i doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Odcedzony makaron łączymy z sosem z patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

evalon 01 marca 2009 Uwielbiam makaron, w tej postaci na pewno spróbuje.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń