Do góry

Dania główne Przepis na:

Peperoncino z orzeszkami pinii i migdałami :D

Przepis dnia 2008-11-14
Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1319

Dodano: 13.11.2008

Odsłon: 4380

Samo się robi ;) w 10 minut - tyle trwa gotowanie penne :)

Składniki

  • makaron penne peperoncino (ostry), 25 dag (?)
  • śmietana Rama do gotowania, 1 buteleczka
  • parmezan, 1 opakowanie ok. 50g
  • orzeszki pinii, 5-10 dag
  • płatki migdałowe, 1 torebeczka
  • 1-2 chili (jeśli ktoś lubi ostro;)
  • Natka pietruszki, 1/2 - 1 pęczek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente, odcedzić, ale nie do końca - zostawić troszkę wody.. Wlać do makaronu śmietanę, pokrojone chili, starty ser, wymieszać. Na patelni uprażyć na złoto orzeszki i migdały. Wsypać do makaronu razem z posiekaną natką. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń