Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki, które bardzo pasują na Święta Wielkanocne. Zamiast babeczek można też upiec jedną wielką babę :-)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7781
Składniki
Wbić do miski 4 całe jajka, dosypać drobny cukier brązowy.
Zmiksować na jednolitą masę.
Wsypać mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
Ponownie dokładnie zmiksować.
Wlać łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Masło rozpuścić i wlać gorące do powstałej masy.
Znowu zmiksować na jednolitą masę.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki papierowe. Następnie napełnić ciastem.
Wierzch posypać czekoladowymi kropelkami.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec przez około 20 minut.
Smacznego !