Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty bardzo popularny placek z dowolnymi owocami. Szybko się go robi i szybko znika :)
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 600
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, następnie dodawać po jednym jaju. Gdy masa będzie gładka i jednolita, wsypać proszek do pieczenia, budyń oraz mąkę. Na posmarowaną masłem tortownicę lub formę keksową wyłożyć połowę ciasta, na nie owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Może się wydawać, że ciasta jest mało, ale podczas pieczenia sporo podrośnie. Piec w temp. 160 stopni w termoobiegu lub 180 stopni bez. Ozdobić owocami lub cukrem pudrem.