Do góry

Przekąski Przepis na:

PIECZARKI FASZEROWANE

Przekąski

Autor: alicja

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 416

Dodano: 12.11.2008

Odsłon: 1935

Smaczne danie wegetariańskie

Składniki

  • 6 dużych pieczarek(8-10 cm średnicy)
  • 4 jajka
  • Natka pietruszki
  • Bułka tarta
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć,oderwać korzonki a kapelusze posolić i odstawić.Korzonki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i zrumienić na maśle.Ugotować 3 jajka na twardo,po ostygnięciu również zetrzeć na tarce i wymieszać z usmażonymi korzonkami.Parę łodyżek natki pietruszki drobno posiekać dodać do farszu,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Farszem wypełnić pieczarki lekko ubijając łyżeczką i wyrównując do brzegów kapelusza.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano,w większej ilości oleju.Najlepiej smakują podane z frytkami.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamasutra 26 lutego 2011 bardzo dobrze smakują takie pieczarki,pycha!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń