Do góry

Dania główne Przepis na:

PIECZARKI FASZEROWANE

Dania główne

Autor: zuluska75

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 17.03.2009

Odsłon: 1954

DANIE PASUJE NA PRZEKĄSKĘ,PRZYSTAWKĘ, LUB DLA GOŚCI NA IMPREZKĘ!!!!!!!!!!!!

Składniki

  • pieczarki, 1 kg
  • NATKA PIERTUSZKI, 1 szt.
  • jajka, 5 szt.
  • cebula, 1 duża lub 2 mniejsze
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki umyć, ale nie obierać ze skorki( najlepsze są te bardziej rozłożone)kapelusze lekko posolić aby zmiękły, ogonki wyciąć ,pokroić w kostkę i usmażyć razem z cebulką, sól i pieprz do smaku .Do usmażonych ogonków pokroić w kosteczkę jaja ugotowane na twardo i natkę pietruszki,wszystko wymieszać, doprawić do smaku .Tak przygotowanym farszem nadziać wcześniej umyte pieczarki wyłożyć je na natłuszczoną blachę i piec w piekarniku ok 30 min.podawać gorące popijając np barszczykiem ::))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń