Do góry

Przekąski Przepis na:

PIECZARKI FASZEROWANE

Przekąski

Autor: sbelata

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 192

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 20141

Pieczarki w takiej postaci są po prostu pycha :)

Składniki

  • pieczarki, 1/2 kg
  • cebula, 2 duże
  • sól, pieprz, pieprz cayenne, po szczypcie
  • jajka, 2
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • oliwa, 4 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy. Kapelusze odkładamy, resztę pieczarek siekamy drobno wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie dodając przyprawy (farsz musi być pikantny)

  2. Przyrządzony farsz wkładamy do kapeluszy, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy około 10 minut po każdej stronie (najpierw pieczarki układamy na patelni farszem do dołu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń