Do góry

Przetwory Przepis na:

pieczarki marynowane

Przetwory

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 3530

Dodano: 23.06.2013

Odsłon: 18446

na wiosnę nawoziliśmy ogródek nawozem z pieczarkarni i po jakimś czasie mieliśmy własne pieczarki i ilości prawie hurtowej :)

Składniki

  • drobne pieczarki w ilości wg uznania
  • zalewa:
  • 1 szkl. octu 10%
  • 3 szkl. wody
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • cebula, marchewka
  • 8 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczka soli
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć lub obrać jak kto woli. Gotować w osolonej wodzie 20 minut. Odcedzić.

  2. Wszystkie składniki na zalewę zagotować. Do wymytych słoików nakładać na dno kawałek cebuli i kilka plasterków marchewki następnie nałożyć pieczarki, zalać zalewą i zakręcić. Gotowe słoiki pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania. Słoiki wyjmować i odwracać do góry dnem. Zostawić je tak dopóki zupełnie nie przestygną. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń