Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja pierwsza przygoda z kokilkami, które w końcu udało mi się kupić :-) mały nakład czasu i wysiłku, a smak cieszy :-)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Umyte i pokrojone pieczarki podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką (jeśli lubicie), przełożyć do wysmarowanych masłem kokilek.
Żółtka utrzeć ze śmietaną, dodać mąkę, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Do masy z żółtek dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na pieczarki, do dekoracji można posypać slodką papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 20-25 min. w temp. 180 stopni. Smacznego :-)