Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki z mięsem

Przepis dnia 2008-04-07
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 807 Ocena: 19477

Dodano: 04.04.2008

Odsłon: 7060

Porcja - 245 kcal

Składniki

  • 10 dużych pieczarek
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 2 jajka,
  • olej
  • sól
  • kajzerka
  • 1/2 szkl. mleka
  • bułka tarta,
  • Papryka słodka
  • pieprz.
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić, obciąć korzonki. Wydrążyć środki kapeluszy. Do mięsa dodać jajka, kajzerkę - na-moczoną wcze-śniej przez 10 minut w mleku - i przyprawy.Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych kapeluszy. Pieczarki obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron około 15 minut. Podawać je od razu po przyrządzeniu, ułożone na podkładce np. z plasterków świeżego ogórka, rzodkiewki oraz natki pietruszki. Pieczarki można również zasmażyć na patelni na gorącym tłuszczu, a następnie zapiekać w piekarniku około 25 minut. I w jednym, i drugim przypadku najlepiej smakują podane z pieczywem bądź grzankami z żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń