Do góry

Przetwory Przepis na:

***Pieczarki z papryką***

Przetwory

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 742

Dodano: 29.06.2009

Odsłon: 20649

Fajne na przegryzke lub jako składnik sałatki ( ja mam taka w swoich przepisach). Można wykorzystać wg uznania.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i paprykę pokroić w plastry i zasolić na 2 godziny. Następnie odsączyć. Pieczarki pokroić też w plasterki, czy słupki i ugotować z kwaskiem cytrynowym, aby koloru nie zmieniły. Odsączyć.

  2. Zagotować zalewę, wrzucić papryke, cebulę, pieczarki, wkładac do słoików, pasteryzowac do 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

habana 19 sierpnia 2010 Saladka pyszna , polecam. A zeby sobie ulatwic proponuje zamiast pasteryzowac sloiki , to wszystkie skladniki wymieszac z zalewa , gotowac na malym ogniu do 15 min. Nastepnie gorace wylozyc do sloikow , zakrecic i obrocic do gory dnem. Sposob sprawdzony!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fionka 20 października 2009 Ta sałatka zrobiła furorę,nie tylko w domu,ale też w mojej pracy!Teraz wszyscy ją robią.Dziękuje za przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 10 lipca 2009 Dawałam tak na oko :) Tak....mniej niz pół łyżeczki. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

atus2 09 lipca 2009 a dużo tego kwasku bo ja bym chętnie wypróbowała

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń