Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczarkowa

Dania główne

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 294

Dodano: 11.07.2009

Odsłon: 12857

Bardzo szybka zupa, dla tych ktorzy nie maja czasu na robienie porzadnych wywarow

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki podsmazamy z cebulka. Doprawiamy sola i pieprzem.

  2. W garnku zagotowujemy 1 litr wody, rozpuszczamy bulion i dodajemy pieczarki w cebulka. Zmniejszamy ogien, dodajemy troche mleka lub smietany, wsypujemy suchy makaron i gotujemy bez przykrycia ok 15 minut az makaron dojdzie a zupa sie troszke zredukuje.

  3. Mozna rowniez dodac obojetnie jakie warzywka mrozone aby zupa byla bardziej sycaca. Ja dodalam dzisiaj garsc mrozonej fasolki szparagowej. Jak sie ktos uprze lub lubi mozna tez zupe zmiksowac przed dodaniem makaronu, ale ja wole widziec co w zupie plywa ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń