Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarkowe risotto

Przekąski

Autor: reszeczka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 67

Dodano: 05.12.2009

Odsłon: 2521

dla wegetarian, danie na szybki i tani obiad

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulke lekko przeszklić na łyżce masła, dodać pokrojone dość drobno pieczarki. pokruszony suszony grzybek. Dusic i nie dopusic do calkowitego smażenia ( chodzi o to by pieczarki pozostaly w delikatnym sosie). Doprawic vegeta i pieprzem.

  2. Reszte masla rozpuscic w garnku ( najlepiej teflonowym, wtedy nie przywiera), wrzucic opłukany ryz. Zalać szklanka mleka i 3/4 szkl gorącej wody.Troche posolic. Gotowac pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.

  3. JAk już nie bedzie widac plynu, dodac serek maskarpone, pieczarki, szczypiorek ( zostawic troche do posypania). Wymieszac, zdjac z ognia i zostawic na troche pod przykryciem.

  4. Podawac posypane startym żółtym serem i szzcypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń