Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń drobiowa

Dania główne

Autor: jagodka213

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 29

Dodano: 10.01.2011

Odsłon: 21245

Pyszne na gorąco i na zimno dla dbających o linie.

Składniki

  • mieso mielone drobiowe, 0,5kg
  • cebula, 1szt
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • marchew, 1szt
  • ziemniak ugotowany, 1szt
  • jajko, 1szt
  • kajzerka lub chleb tostowy, 1szt
  • mleko do kajzerki, ok05,szk
  • pietruszka zielona
  • sól, pieprz,vegeta
  • bułaka tarta
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy z posiekana cebula, rozgniecionym czosnkiem, starta marchewka, posiekana natka pietruszki, jajkiem oraz ugotowanym rozgniecionym na pure ziemniakiem, który wiąże pieczeń .

  2. Bułke lub 2 kromki chleba tostowego zalewamy mlekiem i podgrzewamy do momentu az zrobi sie geta papka, oczywiscie ciagle mieszamy zeby sie nie przypaliło.

  3. Dodajemy ostudzone do mięsa i rozrabiamy na jednolita masę. Formujeme duzego klopsa, którego obtaczamy lekko w bułce tartej. Przekładamy do naczynia zaroodpornego lub brytfanki,polewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do piekarnika na ok45min w tem. 190". Pieczemy polewając go wytworzonym tłuszczem.

  4. Serwujemy na gorąco samą lub jak kto woli z wytworzonym tłuszczykiem.Znakomicie smakuje również z sosikiem pieczarkowym lub na zimno do kanapeczek.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń