Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Mielone mięso włożyć do miski. Dodać posiekaną dymkę zeszkloną na łyżce masła. Wbić jajka. Wsypać 2 - 3 łyżki tartej bułki oraz starty parmezan. Przyprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami, mieloną papryka, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę mięsną dokładnie wymieszać. 2. Paprykę umyć, przekroić na połówki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić wzdłuż na paski o grubości około 1 cm. Przelać na sicie wrzątkiem, aby nieco zmiękła a następnie zimną wodą i starannie osaczyć. 3. Foremkę keksową wysmarować olejem i posypać tartą bułką. Kilka łyżek masy mięsnej rozsmarować na dnie foremki. Następnie ułożyć wzdłuż część pasków papryki i przykryć masą mięsną. W ten sposób do foremki włożyć całą masę mięsną przekładając ja paskami papryki. Wyrównać wierzch łyżką i posmarować olejem. 4. Pieczeń wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 50 minut. Wyjąć z foremki, pokroić na grube plastry.