Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Dania główne

Autor: olenka03

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 14

Dodano: 27.06.2009

Odsłon: 2200

danie jest bardzo smaczne oraz szybkie i łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • 40 dkg mięsa mielonego drobiowego
  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • kawałek czerstwej bagietki
  • 1 szkl. mleka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • pieprz ziołowy sól olej
  • 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso razem wymieszać , bułkę namoczyć w mleku. Cebule podsmażyć na oleju ostudzić , dodać do mięsa wraz z jajkami i bułką , wymieszać z pieprzem ziołowym i solą . Wąską formę wyłożyć pergaminem położyć na nim połowę masy mięsnej , ułożyć osączone pieczarki przykryć resztą mięsa . Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 o C piec 1 - 1,2 godz. podawać pieczeń ostudzoną pokrojoną w plastry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń