Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczeń wołowa a''la dziczyzna

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3221

Dodano: 09.05.2008

Odsłon: 2814

dla smakoszy

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z octu, szklanki przegotowanej wody i przypraw zrób zalewę, włóż do niej umyte mięso. Pozostaw je w chłodnym miejscu na 2 dni. Potem opłucz, osusz, naszpikuj słupkami słoniny. Oprósz solą i pieprzem. W rondlu rozgrzej po 4 łyżki oleju, obsmaż mięso, a następnie duś je pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godz. W połowie duszenia dodaj obraną i pokrojoną włoszczyznę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń