Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na wielkanocne śniadanie
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Kiełbasy wycisnąłem z otoczki. Dodałem zeszkloną na smalcu cebule ,przeciśnięty przez praskę czosnek razem z przyprawami i surowymi jajkami. Keksówkę wyłożyłem ciastem francuskim. Lekko zapiekłem w piekarniku (3-4 min w temp. 180 stopni C). Część masy z białej kiełbasy wyłożyłem na podpieczone ciasto ,ułożyłem ugotowane na twardo jajka ,przykryłem resztą masy. Na wierzch ułożyłem ciasto francuskie ,posmarowałem rozbełtanym żółtkiem ,posypałem solą. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,wierzch keksówki przykryłem folią aluminiową ,piekłem 35 min. Po tym czasie zdjąłem folię i zapiekałem jeszcze 10 min. Podałem z sosem chrzanowym.