Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z indyka

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5811

Dodano: 21.03.2009

Odsłon: 43395

Delikatna w smaku pieczeń z indyka.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka dokładnie umyć i oczyścić z błon.

  2. Przyprawy (delikat do mięs.sól,pieprz,bazylie,sól czosnkową) wymieszać z olejem i połączyć ze startym czosnkiem.

  3. Mięso dokładnie nasmarować mieszaniną oleju i przypraw.Pozostawić na kilka godzin(minimum 5) lub najlepiej na całą noc.

  4. Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zacząć piec ok 30 ,minut w tem. 190st, nie dodawać żadnego tłuszczu.

  5. Po 30 minutach mięso należy obrócić i zalać bulionem z 1 kostki drobiowej rozpuszczonej w szklance ciepłej wody i dalej piec ok 50 minut.Od czasu do czasu mięso należy podlewać bulionem.Po tym czasie mięso jest gotowe do podania.Wystarczy pokroić je w plastry. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 01 czerwca 2010 Przepraszam za pomyłkę w słowie "starty",już to poprawiałam ,a wiadomo że chodziło mi o starty a nie "stary " czosnek.Przepraszam!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 maja 2010 Przepraszam ze "zjedzoną " literke w słowie "starty"-oczywiśćie że chodzi o świeży czosnek!! :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wz31 04 maja 2010 To tylko przejęzyczenie.Oczywiście chodzi o starty czosnek.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wz31 04 maja 2010 Przeciesz to tylko przejęzyczenie. Chodzi o starty czosnek.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 20 kwietnia 2010 :-) to nie chodzi o to czy dodać czosnek, czy nie. chodzi o to , że w opisie przygotowania napisałaś: "...połączyć ze starym czosnkiem..." - pt. 2. :-) - stąd te nasze zainteresowanie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 23 grudnia 2009 Wiadomo ,nie każdy lubi czosnek,ja go dodaję do większości mięs jednakże można z niego zrezygnować bez problemu.Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 17 listopada 2009 też się zastanawiam nad tym starym czosnkiem... :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 28 marca 2009 Jeżeli ktoś nie lubi czonku to ie musi go byc.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń