Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczen z indyka z papryką i fetą

Dania główne

Autor: Ania704

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 70

Dodano: 18.04.2009

Odsłon: 2260

Doskonale smkuje na gorąco jak i na zimno:)

Składniki

  • mielone mięso z indyka, 1 kg
  • papryka kolorowa, 3 szt
  • cebula, 1szt
  • jajka, 2szt
  • Bułka tarta, 5 łyżek
  • ser feta w kostkach, 20dag
  • musztarda ostra, 2łyżki
  • oliwa, 1łyżka
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku,
  • dodatkowo: kilka gałązek rozmarynu
  • masło i bulka tarta do formy
  • łyżka oliwy do posmarowania pieczeni
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostke średniej wielkości,, podsmażyć na oliwie,ostudzić. W dużej misce wyrobic mase z miesa,jajek, ostudzonych warzyw,musztardy , bułki tartej, fety .Dopirawic solą ,pieprzem , papryką w proszku. Masę wylożyc do formy keksowej posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą,Wierzch wyrównac łyżką, posarowac oliwą, udekorowac galązkami rozmarynu.Wstawic do piekarnika nagrzenego do 200 st i piec ok 50 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 16 sierpnia 2009 Pyszne na ciepło i na zimno do kanapek.Uwielbiam takie pieczenie z mięsa mielonego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń