Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z Królika

Przepis dnia 2011-06-24
Dania główne

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 209

Dodano: 21.06.2011

Odsłon: 5826

Nie będę się rozwodzić nad jego smakiem .... dla mnie to pyszny obiad.

Składniki

  • królik ( cały ), 1 szt.
  • łyżka margaryny ( do smażenia ), 1
  • łyżeczka masła ( do smażenia ), 1
  • główki czosnku ( pocięte w słópki ), 2 szt.
  • Przyprawy: Sól / Słodka papryka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Królika umyć, oczyscić z błon, ręcznikiem papierowym osuszyć i podzielić na porcje. Ostrzem noża nakłuć w mięsie otworki i włożyć w nie słupki czosnku, natrzeć solą i słodką papryką / odstawić na kilka godzin do lodówki /. ► Do garnka z rozgrzanym tłuszczem ( wpierw margarynie ), włożyć mięso z królika i obsmażyć je ze wszystkich stron później dodać masło i smażyć do zrumienienia, podlewając niewielką ilością wody. Mięso dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż będzie miękkie, od czasu do czasu obracając je. ► Można podawać na przykład z kluskami i kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 25 czerwca 2011 Jak smakuje mięso z królika ? :) Pięknie wygląda !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 24 czerwca 2011 swietny przepis na krolika,w smietanie z grzybami tez dobry,ale takiego jeszcze nie robilam....do wyprobowania....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 21 czerwca 2011 No proszę następna obrończyni zwierząt. A niby czym od tak cudownego zwierzątka jakim jest królik różni się cudowny, żółciutki kurczaczek, który staje się kurą rosołową albo mały, śliczny prosiaczek, który ląduje na talerzu pod postacią schabowego ? Nie bądż hipokrytką, każde zwierzę ma identyczne odczucia. I nie widzę różnicy pomiędzy królikiem czy świnią. No chyba, że jesteś osobą nie jedzącą produktów pochodzenia zwierzęcego to zwracam honor.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lejadja 21 czerwca 2011 co z ciebie za człowiek żeby jeść tak cudowne Zwierzątko! zadław się!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń