Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń z mielonego mięsa

Przepis dnia 2008-03-29
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 15650

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 2 czerstwe bułeczki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • 2 jajka
  • sól
  • 3 pomidory
  • pieprz mielony
  • oregano
  • Tłuszcz do blachy
  • 250 g sera żółtego
  • pojemniczek kremówki
  • 1,25 kg mielonego mięsa (różnych gatunków)
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czosnek i cebulę obrać, posiekać. Bułeczki namoczyć w zimnej wodzie. Do mięsa wbić jajka, dodać odciśnięte bułeczki, czosnek i cebulę. Wlać kremówkę, przyprawić solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszać. Blachę posmarować tłuszczem, rozłożyć na niej mięso. Pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić, obłożyć nimi mięso. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim pomidory. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45 minut. Po 20 minutach pieczenia przykryć pergaminem. Gotową pie-czeń oprószyć oregano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń