Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczeń z morelami

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 30.10.2009

Odsłon: 1046

Przygotowac, włozyć do piekarnika .. i czekac :)

Składniki

  • schab
  • cebula duża
  • morele
  • liść laurowy 2-3 sztuki
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • olej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab pokroic w plastry grubosci ok 1 cm.Posolić, popieprzyć. Pdsmazyć na oleju z każdej strony po parę minut. Zdjąć z patelni.

  2. Na tym samym oleju podsmazyć cebulę w kostkę.

  3. Morele ( tak w ilości...2-3 na plaster schabu) podgotować we wrzątku.

  4. Jak cebula zmięknie dodać ; mięso, morele, liście laurowe, kostkę rosołową. Dodać trochę wrzątku. Poddusić parę minut i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  5. Pamiętać, aby morele nie były na samej górze ( lepiej pod mięsem)żeby się nie zwęgliły. Pieczemy pod folią .. rękawem foliowym... 90 minut w temp. 180 stop. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń