Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona baranina

Dania główne

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 853

Dodano: 04.08.2010

Odsłon: 6411

Polecam dla tych ktorzy lubia mieso o zdecydowanym smaku !

Składniki

  • lopatka barania okolo 1.5 kg
  • cebula szalotka 4 szt
  • czosnek 5 zabkow
  • ziele angielskie, majeranek, odrobina
  • sol, pieprz natka pietruszki
  • czerwone wino pol szklanki
  • margaryna 1 lyzka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na duzej patelni rozgrzac odrobine margaryny i szybko na duzym ogniu obsmazyc mieso z dwoch stron, nastepnie przelozyc go do naczynia zaroodpornego, dookola poukladac pokrojone w cwiartki szalotki czosnek oraz opruszyc mieso przyprawami i podlac winem, wstawic do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec okolo 1,5 godziny, po upieczeniuwyjac poodkrawac mieso od kosci, a powstaly sos zagescic jedna mala lyzeczka maki, podawac z duszonymi warzywami i ryzem, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szparaga 13 sierpnia 2010 Na pewno wykorzystam ten przepis.Mieszkam od lat w Tunezji i jemy baranine pod kazda postacia----tej nie znam. cZUJE INSTYNKTOWNIE? ZE BEDZIE PYSZNA.POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 04 sierpnia 2010 prawdziwa pokusa zobaczyć takie jedzonko przed śniadaniem.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń