Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 579
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 147
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 579
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 147
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Składniki
Porcje mięsa opłukać i osuszyć. Z podanych składników przygotować zaprawę. Nasmarować nią dokładnie mięso - najlepiej, jeęli przeleży w niej noc w lodówce.
Przełożyć do rękawa do pieczenia, wlać również pozostałą zaprawę. Piec 2 godziny w 150 stopniach, termoobieg.
Można podać z ryżem i duszonymi warzywami. Smacznego. :)