Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone figi z kozim serem i miodem

Przekąski

Autor: AvaGardner

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 03.11.2009

Odsłon: 2309

przepyszne figi z kozim serem i miodem sa doskonala kombinacja smakowa. Moj ulubiony starter. Po za tym danie jest barzdo latwe Jesli ktos nie lubi koziego sera to figi mozna podac jako deser z lodami waniliowymi i miodem

Składniki

  • swieze figi, 1-2 sztuki na os
  • miod, lejacy, kilka lyzek
  • ser kozi do smarowania
  • kilka kromek chleba, 1-2 na os
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Figi naciac tak zeby powstaly 4 cwiartki, wsadzic do piekarnika rozgrzanego do 110*C, na ok 4 godziny, lub do piekarnika rozgrzanego do 50*C na cala noc

  2. chleb wsadzic do tostera lub pod grill, posmarowac kozim serem

  3. Gotowe figi rozlozyc na chlebie i polac miodem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Arabelka 04 listopada 2009 UWIeLBiaM FIGI......... Od razu dodaję do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 03 listopada 2009 Hm, w ogóle figi same są pycha, a tak jeszcze nie jadłam. Ale nie rozpapkają się, na ogół są chyba mięciutkie- jak dojrzałe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń