Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka

Desery

Autor: domena

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 3643

Dodano: 10.12.2007

Odsłon: 5490

Jabłka pieczone w syropie pomarańczowo - cynamonowym.

Składniki

  • 5 jabłek
  • sok z dwóch pomarańczy
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 200 ml wody
  • 3 łyżeczki cukru
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka dokładnie myjemy i kroimy w grubsze plastry. Rozkładamy na blaszce do pieczenia. Przygotowujemy syrop. Rozpuszczamy cukier w gorącej wodzie, dodajemy sok z pomarańczy oraz cynamon i mieszamy do uzyskania jednolitego syropu. Polewamy syropem jabłka i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min na temperaturę 150 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń