Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka z żurawiną

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 14.04.2009

Odsłon: 2072

Połączenie delikatnego jabłka i ostrej, wyraźnej żurawiny to lekka, zdrowa i wyjątkowo smaczna przekąska, z której przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz ;)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, osuszyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.

  2. Do jabłek dodać żurawinę, 30 dag mąki i pół szklanki cukru, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem.

  3. Na kruszonkę przygotować 90 dag mąki, 70 dag cukru i 55 dag margaryny. Wszystko zagnieść i położyć na jabłka.

  4. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Dekorować listkami melisy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń