Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczone jabłko

Przekąski

Autor: malaknia

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 381

Dodano: 18.02.2008

Odsłon: 4210

słodki niskokaloryczny deser lub przystawka

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jabłka umyc odkroic gore jabłek (z ogonkiemi) środek wydrązyc (ale nie cały) , miód wymieszać z cynamonem (mozna tez z migdalami albo rodzynkami) białka ubic na sztywna piane, do środka wydrązonych jabłek dodac troche miodu z cynamonem i ubite białka(mozna ubic tez z dodatkiem cukru pudru ale uwazam ze wtedy deser jest za słodki) a nastepnie przykryć ściętym wierzchem od jabłka , dac do piekarnika na ok 180stopni piec ok 20 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń