Pieczone jabłko z orzechami laskowymi i sosem słodko-kwaśnym to idealna przystawka na jesień.
Pieczone jabłko z orzechami laskowymi i sosem słodko-kwaśnym
Składniki
- 1 jabłko
- orzechy laskowe (wg uznania)
- 3 łyżki sera mascarpone
- białko jajka
- 2 łyżki cukru
- Sos słodko-kwaśny
Składniki
- 1 jabłko
- orzechy laskowe (wg uznania)
- 3 łyżki sera mascarpone
- białko jajka
- 2 łyżki cukru
- Sos słodko-kwaśny

Etapy przygotowania
jabłko przekroić w proporcjach 1/3 do 2/3. Z większej części wydrążyć nasiona. Upiec w piekarniku (nagrzanym do 180 stopni) aż będzie miękkie. Ubić białko z cukrem. Dodać ser mascarpone i orzechy laskowe (uprzednio rozdrobnione) i delikatnie wymieszać. Napełnić upieczone jabłko i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem słodko-kwaśnym. Gotowe. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 956

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36090

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1024

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1754
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 956

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36090

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1024

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1754



Składniki
- 1 jabłko
- orzechy laskowe (wg uznania)
- 3 łyżki sera mascarpone
- białko jajka
- 2 łyżki cukru
- Sos słodko-kwaśny
jabłko przekroić w proporcjach 1/3 do 2/3. Z większej części wydrążyć nasiona. Upiec w piekarniku (nagrzanym do 180 stopni) aż będzie miękkie. Ubić białko z cukrem. Dodać ser mascarpone i orzechy laskowe (uprzednio rozdrobnione) i delikatnie wymieszać. Napełnić upieczone jabłko i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem słodko-kwaśnym. Gotowe. Smacznego!