Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone jajka z farszem

Przekąski

Autor: vira

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 23.11.2009

Odsłon: 746

Szybka i smaczna przekąska z niekoniecznie nudnych jajek.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu wodę odcedzamy, jajka zalewając zimną.

  2. Jajek nie obieramy ze skorupki! Przecinamy je wzdłuż na pół.

  3. Delikatnie (żeby nie pokruszyć skorupek) wyjmujemy żółtko z białkiem, przekładamy je do miseczki.

  4. Kroimy drobno pietruszkę, dodajemy ją do jajek.

  5. Widelcem rozdrabniamy jajka (można zrobić to robotem kuchennym, należy jednak uważać, żeby nie zrobiła nam się jednolita masa), mieszając je z pietruszką. Dodajemy sól i pieprz oraz inne przyprawy, według smaku.

  6. Tak przygotowany farsz nakładamy do jajek. Gotowe jajka kładziemy na blaszce.

  7. Do wcześniej rozgrzanego piekarnika (ok. 150-180 st.) wkładamy przygotowane jajka. Pieczemy je ok. 15-30 minut, w zależności od ustawionego trybu.

  8. Upieczone jajka można jeść i na ciepło, i na zimno. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń