Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-08-2014
Pyszne polaczenie miesa z piersi kurczaka, watrobki drobiowej i cukinii :) Szczerze polecam, nawet osobom, ktore za watrobka nie przepadaja- watrobka jest praktycznie niewyczuwalna :) Przepis pochodzi ze strony coolinarika.com.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 218
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Piers i watrobke zmielic w maszynie do miesa. Czosnek przecisnac przez praske, cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach, a cebule drobno posiekac- warzywa dodac do masy miesnej i dokladnie wymieszac. Dodac jajko, natke pietruszki i przyprawy, dodac make i dokladnie wymieszac lyzka.
Blache wylozyc papierem do pieczenia, posmarowac go olejem (najlepiej uzyc pedzelka). Mokrymi dlonmi z masy formowac kotleciki (masa nie jest tak gesta, jak przy tradycyjnych kotletach z miesa mielonego, ale powinna dawac sie formowac- jesli bedzie zbyt rzadka, dodac jeszcze troche maki). Delikatnie posmarowac je olejem i piec ok 15 minut w 180 stopniach- po tym czasie wyjac blache, odwrocic kotleciki na druga strone i dopiec do zrumienienia.