Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie dla naszych pociech.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: W 1/3 szklance ciepłego mleka rozrobić drożdże z łyżeczką cukru, solą i dwoma łyżkami mąki i odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie ubić żółtka z cukrami.
Następnie do rozczynu wlać resztę mleka, wsypać mąkę, utarte żółtka, rozpuszczone masło.
Ciasto wyrabiać do momentu aż zacznie odstawać od ręki i odstawić ponownie do wyrośnięcia.
Urywać ręką ciasto, formować pączki, nadziewać marmoladą.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.