Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone racuchy jabłkowe

Desery

Autor: Mooniaa

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 31

Dodano: 14.09.2012

Odsłon: 13863

Zdrowe i dietetyczne. Polecam na śniadanko lub jako deser :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę i dodajemy do nich zrobiony wcześniej i odstawiony na 10 minut zaczyn z drożdży i ciepłego mleka (można dodać odrobinę cukru). Pod koniec łyżką drewnianą łączymy z mąką. Odstawiamy na 30 minut aż ciasto lekko napęcznieje.

  2. Jabuszka kroimy na cząstki i dodajemy do nich cynamon. Odstawiamy na 10 minut i jak puszczą delikatnie sok to dodatejmy otręby owsiane i pokruszone orzechy laskowe wraz ze słonecznikiem.

  3. Do owoców dodajemy ciasto lekko jest mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni (grzanie góra i dół). Blaszkę wykładamy pergaminem i łyżką kładziemy ciasto formując placuszki. Z podanych składników wychodzi około 12 placuszków. Pieczemy około 30 minut aż wierzch i spód się zrumienią. Z uwagi na delikatne ciasto nie polecam ich przekładać w trakcie pieczenia.

  4. Jeżeli ktoś woli wersję słodszą lub ma cierpkie jabłuszka polecam dodanie miodu. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń