Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki Italii zaklęte w jednym daniu. Aromatyczne, kruche, soczyste roladki ... czego chcieć więcej? :-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Pierś z kurczaka podzielić na pół i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Na piersi rozsmarować pesto (po 1 łyżeczce na każdej), położyć po 2 pomidory suszone i po 2 plasterki mozzarelli.
Pierś zwinąć w roladkę (można spiąć wykałaczkami, ja tego nie robiłam). Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania i zapiekać w piekarniku przez ok. 25 min. w temperaturze 190°C. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)