Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka to idealne danie na niedzielny obiad
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 782
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 44
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 782
Składniki
Skrzydełka obtaczam w przyprawie (Warzywku) i na chwilę odstawiam w chłodne miejsce.
Kapustę oczyszczam z zewnetrznych liści, myję i kroję na ósemki.
Oskrobane marchewki kroję w cienki słupki. Chwilę obsmażam na roztopionym na patelni maśle, dodając odrobinę soli i pieprzu. Ziemniaki obieram i kroję w paski, tak jak na frytki.
Skrzydełka układam w prodiżu i po wierzchu posypuję przyprawami. Dodaję pozostałe składniki. Piekę 45 minut.
Podaję z pieczywem.