Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste w przygotowaniu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
udka umyć,posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym polanym oliwą.obłożyć jarzynami.
pomarańcze obrać i pokroić na kawałki, obłożyć udka.
włożyć naczynie żaroodporne do rękawa do pieczenie i piec aż udka będą miękkie.
wyjąć naczynie z rękawa i jeszcze piec dotąd aż udka się zarumieniąc polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.
podawać z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego !!!!!!!!!!!