Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone udka z jarzynami i pomarańczą

Dania główne

Autor: Tomek-zanka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 7

Dodano: 20.08.2009

Odsłon: 781

szybkie i proste w przygotowaniu.

Składniki

  • udka z kurczaka, 2
  • por, seler, cebula, czosnek,papryka,merchewka, brokuły, wg uznania
  • pomarańcza, 1
  • curry, oregano,wegeta, pieprz, papryka w proszku, wg uznania
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki stołowe
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. udka umyć,posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym polanym oliwą.obłożyć jarzynami.

  2. pomarańcze obrać i pokroić na kawałki, obłożyć udka.

  3. włożyć naczynie żaroodporne do rękawa do pieczenie i piec aż udka będą miękkie.

  4. wyjąć naczynie z rękawa i jeszcze piec dotąd aż udka się zarumieniąc polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.

  5. podawać z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego !!!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń