Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 472
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 94
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 472
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 94
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Składniki
Natrzeć żeberka solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego, papryką oraz kminkiem. Całość zalewamy oliwą i mieszamy. Ja zostawiam mięso na całą noc w lodówce aby dobrze przegryzło się. Wcale takiej konieczności nie ma, można piec od razu lub poczekać np: 1 godz.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy 60 minut. Z własnego doświadczenia wiem im dłużej mięso znajduje się w marynacie tym krótszy czas pieczenia. Smacznego wszystkim mięsożercom.