Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczki dobre na każdą okazję!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Obrane ziemniaczki przekrajam tak aby powstały połówki,następnie gotujemy je na małym ogniu,aby deliktanie zmiękły.Zaś mięso mielone przyprawiamy tak jak na kotlety mielone. Odcedzić ziemniaczki,zostawić na pare minut aby ostygły,następnie wydranżamy w nich małe okrągłe dziurki na kulkę mięsną.Gotowe nadziane kartofelki układamy na blaszce posmarowanej olejem,lub wyłożoną folią do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni około 40 minut.
Możemy podawać z sosem pieczarkowym,lub z koperkiem.