Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym.

Dania główne

Autor: ASIA13

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano: 14.01.2010

Odsłon: 7716

Pyszne ziemniaczki dobre na każdą okazję!!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaczki przekrajam tak aby powstały połówki,następnie gotujemy je na małym ogniu,aby deliktanie zmiękły.Zaś mięso mielone przyprawiamy tak jak na kotlety mielone. Odcedzić ziemniaczki,zostawić na pare minut aby ostygły,następnie wydranżamy w nich małe okrągłe dziurki na kulkę mięsną.Gotowe nadziane kartofelki układamy na blaszce posmarowanej olejem,lub wyłożoną folią do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni około 40 minut.

  2. Możemy podawać z sosem pieczarkowym,lub z koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzia1208 07 sierpnia 2011 Pycha ziemniaczki.Wypróbowany przepis :+))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 21 stycznia 2010 rzeczywiście, na imprezkę jak znalazł...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 14 stycznia 2010 coś nowego i fajnego:)Warte wypróbowania:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

NATIE 14 stycznia 2010 Swietny pomysl! idealny 'finger food' na impreze. Na pewno sprobuje

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 14 stycznia 2010 Hmmm..... Ciekawa propozycja! Skorzystam! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń