Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone Ziemniaki

Przepis dnia 2008-04-28
Dania główne

Autor: chef

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 622

Dodano: 08.11.2007

Odsłon: 29304

Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczonych ziemniaków. Bardzo łatwe w przygotowaniu, mogące być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Naciąć ziemniaki w kilku miejscach, otoczyć w oliwie z oliwek a następnie posypać solą. Tak przygotowane, włożyć do piekarnika. Piec do momentu aż nabiorą brązowo - złoty kolor (ok 60min). Po wyjęciu, posypać żółtym serem i pieprzem. Podawać z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń