Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczone ziemniaki innaczej

Przekąski

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 01.07.2008

Odsłon: 5238

pieczone ziemniaki innaczej

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać(choć nie kniecznie) pokroić na mniejsze czści główkę czosnku bez obierania przeciąć na pół.Na brytwankę wysypać ziemniaki,obraną i pokroioną na pół cebulę,czosnek,zioła.Całość posolić doprawić pieprzem, polać nieszaniną olivy,octu i syropu,wymieszać całość (najlepiej rękoma).Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200stC.Zmniejszyć temperaturę do 180stC i piec 1-1,5 godz. do zrumienienia się ziemniaków.Świeże zioła można zastąpić suszonymi ale wtedy na patelni podgrzewam olivę wsupuje zioła i chwilkę podgrzewam aby wydobyć z nich aromaty. Można też zmienić przyprawy mi smakuje też z curry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kingens 04 lipca 2008 zaznaczam ze młode ziemniaczki jeszcze pokrojone na mniejsze części robią sie dużo krócej...jeśli będziecie je trzymać 1,5godz. to wyjmiecie żwirki no chyba ze pod folia...tak poza tym przepis w porządku i zaznaczam ze do pieczonych ziemniaczków każdy powinien dodać to co lubi a wtedy będą najlepsze...polecam młode ziemniaczki z grilla z ulubionymi dodatkami(moje to:bazylia,papryka ostra,fasolka szparagowa,pieczarki i oczywiście sól i smalec ok.10dkg-z grilla pycha najlepiej smakują z żeberkami)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń