Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki w koszulkach z dipem czosnkowym

Dania główne

Autor: wisienka_84

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano: 19.06.2009

Odsłon: 3487

Smaczne i tanie! Wspaniałe jako dodatek do mięs czy rybki z grilla.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Młode ziemianki myjemy druciakiem. Po osuszeniu delikatnie spryskujemy je oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków (kamis,appetita lub prymat). W całości zawijamy każdego ziemniaka folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut do 1 godz max.

  2. Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawami. Na koniec przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i dodajemy wedle własnego uznania. Im więcej czosnku tym intensywniejszy smak dipu. Po upieczeniu ziemniaków rozkrajamy każdego na i polewamy sosem. Wierzch ziemniaczka można posypać świeżymi ziołami. Palce lizać!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 03 lipca 2009 Też czesto robie te ziemniaczki, nie koniecznie jako dodatek do grilla czy rybki, ale jako pyszna i goraca przekąske na podwieczorek ;) Chociaz z grilowanym pstrągiem - niebo w gębie ;D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wisienka_84 21 czerwca 2009 Ja nastawiam temperaturę 210 st. i włączam termoobieg!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wisienka_84 21 czerwca 2009 Zależy jaki masz piearnik. Ja nastawiam termoobieg i temperaturę ok.180-200 st.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

killbill 19 czerwca 2009 A jaka temperatura? Bo "nagrzany piekarnik mi nic nie mówi"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń