Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do mięs, ryb lub jako samodzielne danie, ja dzisiaj podałam je z fasolką szparagową :-)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35893
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 146
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 299
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35893
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 146
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 261
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 299
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować szczoteczką (nie obierać), pokroić w zależności od wielkości na 4 lub 6 kawałków. Marchewkę i korzeń pietruszki również dobrze umyć, pokroić na kilka części, w zalezności od wielkości warzyw. Na dużą blachę od pieca wykładać pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, cebulę w całości (jeśli jest mała lub przekroić na mniejsze kawałki jeśli większa), ząbki czosnku. Pokropić wszystko oliwą z oliwek. Wymieszać najlepiej rękoma. Posypać wszystko przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 45-50 min. aż warzywa i ziemniaki będą miękkie.
Smacznego :-)