Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je jeść same, z sosem lub jako dodatek do dań mięsnych czy rybnych.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 438
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 60
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 438
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 60
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 147
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy. Mniejsze ziemniaki kroimy w ćwiartki, a większe -w grubsze słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone ziemniaki i obtaczamy w oliwie z przyprawami.
Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-30 min, aż ziemniaczki zrobią się rumiane i chrupiące.